+420 605 440 544 info@endlesspools.cz

Vodní terapie se v dnešní době stává stále populárnější, díky novým informacím o výhodách vodní terapie. Prostřednictvím výrobků, jako je model Endless Pools® Original, můžete dosáhnout jedinečných výsledků využitím uklidňujících a léčivých vlastností vody.

Cvičením ve vodě má mnoho výhod, například tím můžete snížit riziko zranění.

"Miluji svůj bazén. Strašně mě to baví," říká doktorka Terry Wahls, která si pořídila do svého domu bazén Endless Pools v roce 2000. Od té doby jí poskytuje pohodlné cvičení při příznacích roztroušené sklerózy.

Je důležité si uvědomit, že tyto bazény neslouží jen ke koupání. Přestože mnozí dosahují vynikajících výsledků díky možnosti plavání v bazénech Endless Pools, vodní terapie může vyhovovat potřebám i pro neplavce.

1.Cvičení ve vodě

V závislosti na hloubce vody lze snížit tělesnou hmotnost až o 90 %, což výrazně snižuje zátěž kloubů a bolest, kterou můžete pociťovat mimo vodu. Vztlakové síla vody Vás podpoří a poskytne ideální prostředí pro cvičení – oproti cvičení na souši, kde může pohyblivost znemožnit síla zemská gravitace.

Řada profesionálních fyzioterapeutů využívá pro cvičení bazény Endless Pools, jelikož voda poskytuje jedinečné léčivé prostředí pro řadu cviků, které mohou být na suchu kvůli zranění nebo onemocnění obtížné nebo nemožné.

2. Přirozený odpor vody a cvičení

Endless Pools nabízejí také možnosti využití protiproudu a hydroterapeutických trysek, které zvyšují odpor ve vodě. Cvičení ve vodě je mnohem zdravější než zvedání těžkých činek a cvičení složitými stroji mimo bazén. V Endless Pools bazénech využijte přirozený odpor vody k posílení svalů v bezpečnějším a všestrannějším prostředí.

"Moje rovnováha se bezpochyby zlepšila," říká Mark. "Je to pozoruhodné." Mark trpí Parkinsonovou chorobou a při cvičení v Endless Pools bazénu využívá odporové gumy.

3. Rozsah pohybu

Vyhřívání vody (Endless Pools bazény vyhřáty až na 90 stupňů) může zlepšit výsledky vodní terapie, uvolnit vaše svaly a zvýšit průtok krve do svalů a kloubů.

Díky tomu můžete rozvíjet větší rozsah pohybu Vašeho pohybového aparátu.

Proč si Sara a Terry vybrali pro svůj dům náš bazén s duálním pohonem? "Navrhli jsme ho tak, abychom ho mohli používat společně," říká. Terry plave v rámci rekonvalescence po poranění míchy.

4. Možnosti bazénu

Osvoboďte se od omezení cvičení na souši. Uvnitř Endless Pools bazénu můžete plavat, běhat, běhat, chodit, protahovat se, pracovat na rovnováze, cvičit aerobik a mnoho dalšího. Svoboda v bezpečném prostředí s nízkou zátěží vám umožní rehabilitovat, trénovat, cvičit a regenerovat tělo.

5. Zábava

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo, kdybyste se na cvičení těšili? Plavání, běh, chůze, protahování. V křišťálově čisté a uklidňující vodě Endless Pools bazénu si cvičení užijete a budete mít ze sebe dobrý pocit, zatímco budete pracovat na dosažení svých cílů.

"Je to dar z nebes," říká Roryho maminka o jejich plaveckém bazénu RecSport. Rory má Downův syndrom a autismus. "Nemá o nic moc zájem," říká, ale dokáže si dvě hodiny jen hrát a skákat do vody!".